Birçok bilim insanına göre evrendeki her şey enerjiden meydana gelir. Doğal taşlar ise bu enerjinin somut karşılıkları olarak görülür. Milyonlarca yıllık süreçlerin oluşumu sonucunda meydana gelen bu oluşumlar bünyesinde birçok doğal enerji akımı barındırır. Ancak bu enerji akımının belirli zamanda negatif enerjiden arınması gerekir. Peki doğal taş bakımı nasıl yapılır? Doğal taşlar nasıl nötrlenir?
Doğal Taş Bakımı ile Doğal Taşlarınızı Negatif Enerjiden Arındırın!
Doğal taşlar, genel itibari ile enerji alış – verişinde bulunur. Bulundukları ortamdaki enerjiden etkilenen ve söz konusu enerjiyi biriktiren doğal taşlar, aynı zamanda bu enerjiyi etrafına da yayar. Bu sebeple yeni alınan taşları derhal, var olan taşları ise belirli aralıklarla nötrlemek gerekir. Peki doğal taş bakımı nasıl yapılır?
Akan Suda
Akan suda doğal taş nötrleme yapmadan önce taşın yapısına bakmak gerekir. Kolay eriyen ya da kolay parçalanan taşlar dışında var olan taşlar akan suyun alına tutularak temizlenebilir. Selenit, kalsit, opal, florit, modavit ve labrodonit gibi taşlar için bu yöntem kesinlikle önerilmez.
Toprağa Gömerek Doğal Taş Bakımı
Doğal taşı toprağa gömerek nötrlemek mümkündür. Fakat bu konuda taşın açık havadaki bir toprağa gömülmesi ve 24 saat bekletilmesi noktalarına dikkat etmekte fayda vardır. Açık havadaki toprağa gömme şansı olmayan kişiler için ise saksı toprağı alternatifi mevcuttur. Bu bakımdan dikkat edilmesi gereken ise, taşların canlı çiçeklerin bulunduğu saksıya gömülmemesi gerektiğidir.
Tütsü ile Doğal Taşlar Nasıl Nötrlenir
Bir diğer doğal taş nötrleme yöntemi tütsüdür. Tütsü ile doğal taş nötrleme işlemi için öncelikle taşın ortalama dakika kadar akan suyun altına tutulması gereklidir. Ardından sandal ağacı veya adaçayı parçası yakılmalı ve taşı bu kokuya ve dumana ortalama 5 dakika tutulmalıdır. Tütsüleme yaparken, tütsünün taşın her noktasına değdiğinden emin olmakta fayda vardır.
Bakım Gerektirmeyen Doğal Taşlar Hangileridir?
Yukarıda verilen “Doğal taş bakımı nasıl yapılır?” hakkındaki bilgiler bir takım doğal taşlar için gerekli değildir. Çünkü her doğal taşın bakıma ihtiyacı yoktur. Kimi doğal taş bakımı doğrudan kendileri yapmaktadır. Kendini temizleme özelliğine sahip söz konusu taşlar şunlardır;
- Sitrin
- Azatulit
- Kiyanit
İlginizi Çekebilir: En İyi Filmler IMDb Hangileridir?