Ara

Kağıthane’de toprakla buluşan fidan sayısı 40 bine ulaştı

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin tarafından sözü verilen 'Yeşil Alanlar' projesi kapsamında bugüne kadar 40 bin fidan toprakla buluştu.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kağıthane Belediyesi tarafından ilçede sokak ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Dikilen ağaçlar genellikle; Ihlamur, Hatmi, Tijli Top Alev Ağacı, Yeşil Yapraklı Ligustrum, Alacalı Ligustrum Ağacı, Karaağaç ve Herdem Yeşil Manolya türlerinden oluşuyor.

Ağaçların yanı sıra farklı çeşitlerde yüzbinlerce çalı bitkisi ve çiçek dikimi ile 100 bin metrekarenin üzerinde rulo çim serimi yapıldı.

Kağıthane Belediyesi, ağaç dikim projesini daha anlamlı hale getirmek adına, her bir ağacı yeni dünyaya gelen bebekler adına dikiyor.

Kağıthane’de 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren dünyaya gelen her bebeğin şehirde bir ağacı olması amaçlanıyor. Çocuklar adına ücretsiz dikilen ağaçlar için günün anısı olarak da ailelere sertifika veriliyor. Ağaçlar, bebekleri adına başvuruda bulunan ailelerin ikametlerine yakın yerlerde toprakla buluşuyor.

Başkan Öztekin, ilçede 120 bin ağacın bulunduğunu belirterek, “Kağıthane’nin 450 bin nüfusu var. Yakın gelecekte ilçemizde nüfusumuz kadar ağaç olmasını hedefliyoruz. Çocuklarımız ağaçların gölgesinde büyüsünler istiyoruz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

5.Uluslararası Latmos Ultra Maratonu Tamamlandı

Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İlkokullar Arası 23 Nisan Halı Saha Futbol Turnuvası’nda şampiyon Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu oldu

Kemer Belediyesi’nden judoculara ulaşım desteği

Konya Büyükşehir Belediyespor Basketbolda Yarı Finalde

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Mark Cavendish, 59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na Rekor Kırmak için Geliyor

Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Haberi Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn