Covid 19 sebebi ile çocuklar uzun süre boyunca okullardan uzak kaldı. Yıllardır alışmış ve öğrenmiş olduğumuz eğitim modelinin dışına çıkılarak online eğitim görüldü. Ancak nihayet hasret sona erdi. Bugün ilk ders zilleri çaldı. Bunun üzerine ise Okulun İlk Günü doodle oldu. İşte detaylar!
Okulun İlk Günü İçin Google Göndermesi
2021-2022 yılı eğitim ve öğretim dönemi için dersler bugün itibari ile başladı. Akademik takvim, ders zillerinin çalması için bu günü uygun gördü. Bu süreç, arama motoru olan Google tarafından da kutlandı. Haftanın 5 günü yüz yüze eğitime geçilecek olması, Google tarafından kutlandı. Okulun İlk Günü doodle oldu.
Okulda Pozitif Vaka Çıkarsa Ne Olacak?
Okulun ilk gününün bugün itibari ile başlaması, yüz yüze eğitime artık emin adımlarla ilerlenmesi sevinçle beraber soru işareti de getirdi. İnsanlar bu sefer de öğretmen korona virüse yakalanırsa ne olacak? Okulda pozitif vaka çıkarda ne olacak? Sınıfta pozitif vaka çıkarsa ne olacak? Gibi soruları sormaya başladı. Peki sahiden de söz konusu durumlardan herhangi biri ortaya çıkarsa ne olacak? Hangi adımlar atılacak?
MEB tarafından yayınlanan rehberde bir sınıfta ya da okulda öğrenci veya öğretmende korona virüs çıkması üzerine atılacak adımlar belirlendi. Bu rehbere göre okulda veya sınıfta vaka çıkması durumunda herkes 14 gün semptom saptanmasına maruz kalacak. Bir sınıfta vaka görülmesi halinde o sınıfta bulunan öğretmen ve öğrencilere 14 gün boyunca sürekli semptom saptaması yapılacak. Ayrıca onların teneffüs saatleri de diğerlerine kıyasla farklı kılınacak.
Öğretmende virüsün görülmesi durumunda temaslı olan sınıfın öğrencilerinin tamamı eve gönderilip 14 gün boyunca karantinaya alınacak. Okuldaki diğer öğretmenler ise maske takmak koşulu ile eğitimlerine devam edebilecek.
Okulun İlk Günü doodle oldu haberlerinin ardından yukarıda verilen sorular ve cevapları da merak edilmeye başlandı. Bu hususta araştırma yapan veliler, öğrenciler ve öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan rehberin ne denli kapsamlı olduğunu görmüş oldu. Söz konusu rehberde muhtemel temas ve vaka durumlarının tamamına değiniliyor. Bunlara yönelik çözüm önerileri de gerekli sağlık koşulları çerçevesinde ele alınıyor.