Ara

Bakan Özer, 81 ilin milli eğitim müdürleri ile bir araya geldi

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, eğitim öğretim yılının ilk dört haftasını ve yürüyen projeleri değerlendirmek üzere 81 ilin milli eğitim ...
Facebook
Twitter
LinkedIn

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, eğitim öğretim yılının ilk dört haftasını ve yürüyen projeleri değerlendirmek üzere 81 ilin milli eğitim müdürleri ile bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başkent Öğretmenevi’nde yapılan toplantıda Bakan Özer, 81 ilde eğitimde ulaşılan noktayı değerlendirdi, tüm illere verilen yatırımların geldiği aşama ve yapılması gerekenlerle ilave çalışmalar ele alındı. 

Yıl sonu için konulan hedeflerdeki durumun da masaya yatırıldığı toplantıda Özer, ” ‘2022 yılı sonu itibarıyla 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfının hizmete alacağız’ diyerek yola çıkmıştık. 10 ay gibi kısa sürede 1.800 bağımsız anaokulunu bitirdik. 14 bin 80 ana sınıfını da hizmete aldık. Şu anda yüzde 94’e ulaşan 5 yaştaki okullaşma oranı, yüzde 100’e tamamlanacak. Bu gerçekten bir devrimdir. 2022’nin sonuna kadar anaokulu sayısı 3 binle kalmayacak, 4 bini geçecek. Türkiye’nin dört bir yanından gelen haberler bizi memnun ediyor. Aile Okulu projemizde 1 milyon aileye ulaşma hedefimize doğru da emin adımlarla ilerliyoruz. Yıl sonunda 1 milyon çırak ve kalfa hedefimize de çok yakınız. Sayı, şu an 857 bine ulaştı.

Temel Eğitimde en dezavantajlı 10.000 okulu çok güçlü hale getirdik. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz çok daha güvenli, çok daha huzurlu ortamlardalar. İnşallah, 2023 yılında da Ortaöğretimde 10.000 Okul Projesi’ni yapacağız. Her okul mümkün olduğu kadar aynı imkanlara, aynı altyapıya, aynı bilişim teknolojilerine, aynı laboratuvarlara, aynı kütüphanelere, aynı içeriklere sahip olacak. İstediğimiz şey, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek. Eğitime erişimi artırmak için çok sayıda sosyal projeyi hayata geçirdik, bunlardan birisi de 140 milyon yardımcı kaynağı ücretsiz olarak öğrencilere dağıtmak oldu” ifadelerini kullandı.

Okulları her yönüyle güçlendirmek için Bakanlık olarak ilk kez tüm okullara bütçe gönderdiklerini hatırlatan Bakan Özer, “Okullar temizlik malzemesini, kırtasiye malzemesini, küçük onarımlarını, laboratuvarlarını, donatımlarını kendileri giderebilsinler diye gönderdiğimiz miktar, 4 buçuk milyar. Şu ana kadar 3 milyar lirası kullanıldı. 1,5 milyar lira okul yöneticilerinin kullanımı için hazır.” değerlendirmesinde bulundu.

Öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine verilen öneme de değinen Bakan Özer, öğretmenlerin kendi ihtiyaçlarına kulak verildiğinde eğitimler konunda çok istekli olduklarını belirterek şöyle devam etti: 

“2020 yılında öğretmen başına düşen eğitim süresi, 44 saatti; 2021 yılını 92 saatle kapattık. 2022 yılındaki hedefimiz, öğretmen başına 120 saatlik bir eğitim hizmeti sağlayabilmekti. Şu anda gelinen nokta itibarıyla 192 saate eriştik.”

Hibya Haber Ajansı

94 yıldır bitmeyen maç Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Rally Bodrum Dünya standartlarında organizasyon ile tamamlandı

Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı Adım Adım Finale Yürüyor

Enerjisa Üretim 3×3 Cup Turnuvası ile Basketbol Coşkusunu Yaşatıyor

Avcılar Belediyesi Spor Kulübü Madalyaya Doymuyor

11. Yeşilay Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar Günü Düzenleniyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Haberi Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn