Ara

Çin ve ABD yetkilileri görüştü

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Xie Feng, Hebei eyaletinin Langfang kentinde, 11-12 Aralık günlerinde ABD’nin Doğu Asya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Kritenbrink ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Çin İşle
Facebook
Twitter
LinkedIn

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Xie Feng, Hebei eyaletinin Langfang kentinde, 11-12 Aralık günlerinde ABD’nin Doğu Asya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Kritenbrink ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Çin İşlerinden Sorumlu Kıdemli Direktörü Michael Rosenberg ile görüşme gerçekleştirdi.

Taraflar görüşmede, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve ABD Başkanı Joe Biden’in Bali’de gerçekleştirdiği görüşmede vardıkları fikir birliğinin hayata geçirilmesi, Çin-ABD ilişkilerinin ilkeleri hakkında istişarelerin ilerletilmesi, ikili ilişkilerde Taiwan gibi önemli ve hassas konuların uygun şekilde görüşülmesi konularını ele aldı. Her düzeyde temasların güçlendirilmesini gündemine alan taraflar, her iki tarafı da ilgilendiren uluslararası ve bölgesel konularda kapsamlı fikir alışverişinde bulundu.

Taraflar, görüşmelerin samimi, derinlemesine ve yapıcı şekilde yapıldığını savunurken, temasların sürdürülmesi hususunda mutabık kaldı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

2024 Sakarya Bike Fest Basın Lansmanı Gerçekleştirildi

Başarılı Öğrencilere Yaz Tatili Hediyesi Zeytinburnu Belediyesi’nden…

İnegöl Protokolü Engelliler İçin Sahaya Çıktı

Rallide Sıradaki Randevu Bursa

Aliağa, Kuzey Ege Spor Oyunlarına Ev Sahipliği Yapacak

Küçükçekmece’de Özel Yetenek Sınavları Hazırlık Kurslarında Büyük Başarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Haberi Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn