Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep’te kadınlarla buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle: “Havalimanından şehre gelene kadar vatandaşlarımızın çok farklı noktalarda çok ...
Facebook
Twitter
LinkedIn

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Havalimanından şehre gelene kadar vatandaşlarımızın çok farklı noktalarda çok farklı ilgi ve alakası vardı. Bunların arasında kadın kooperatifleri, farklı düzenlemeler yapmışlar. Bütün eserlerini sergilemek suretiyle oralardan ikramlarda bulundular. Bu konuda tabii Fatma hanımı özellikle tebrik ediyorum. Adeta istasyonlar oluşturmak suretiyle bizi köşeye sıkıştırmaya çalıştı fakat hanımlar tabii gerçekten çok farklı etkinliklerle bize eserlerini sundu.

Gaziray’ın açılışını yaptık. Gaziray ile birlikte de şu an Gaziantep çok önemli bir esere sahip oldu. Maliyeti 10 milyar TL’yi bulan bir eser. Bu eserle birlikte de artık yollar, duraklar yakın oldu. Gaziantep bu Gaziray ile de raylı sistemle çok önemli bir zenginliğe sahip oldu. İnşallah TÜVASAŞ’tan tüm vagonlarını, lokomotiflerini temin etmek suretiyle de yerli bir imkana da sahip olacak. TÜVASAŞ, Sakarya’da üretimi yapılan yerli vagon sanayiinde önemli bir merkez. Bir merkez de Eskişehir’de var ama şu anda TÜVASAŞ ile bu adım atılacak ve böylece Gaziantep bu eserinin vagonlarını da yurt dışından değil, Sakarya’dan temin etmiş olacak.

Burada şehrini düşman işgalinden kendi bileği ve yüreğiyle kurtaran bir şehir. İçinde bulunduğumuz 25 Aralık Panorama Müzesi gerçekten açılışında bulunduğum ve onunla da iftihar ettiğim bir müze. Anadolu’da bu tip müzelere pek rastlamıyoruz.

Organize sanayinde açılışını yaptığımız, 70 yeni fabrika var. 300 tane fabrikayı açmıştık. Az önce yukarıda da Gaziantep’in başını çeken şu andaki gerek sanayi ve ticaret odası başkanı, borsa başkanı, meclis başkanlarıyla yukarıda bir toplantı yaptık. Aynı kararlılıkla 10 milyar doları bulan ihracat skalasıyla şimdi hedefi 11 milyar olarak yükseltmişler. Daha büyük bir hedefleri var. Ayda 1 milyar dolar hedefini kendilerine vermiştik. ‘Gaziantep’e bu yakışır’ demiştik.  Onlar da bunu kendilerine hedef olarak belirledi.

Yıllardır mazlumlara ve mağdurlara kucak açan, sırtlandığı büyük yüke rağmen Gaziantep’in verdiği insanlık dersinin tarifi mümkün değildir. Böyle de bir şehrimiz ve ‘Gazi’ sıfatına dört dörtlük layık olmuş bir şehrimiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma hanımın da sembolleri arasında olduğu bu tablo gerçekten bizleri de iftihar edeceğimiz bir noktaya taşıyor. Kadın hareketi noktasında da Fatma hanım da buradaki başarısıyla kadınlarımıza örnek teşkil etmesi bakımında başarılı. Nazar değmesin diyoruz.

20 yıldır ülkemizde kadınlarımızın tamamını ailelerinin temel direkleri, çocuklarının ebedi öğrenmeleri olmalarının yanı sıra hayatın her alanında hak ettikleri yere çıkarmak isterken ilhamı buralardan alıyoruz. Türkiye’de anayasadan yasalara kadar hukuki zeminde yaptığımız reformlarla eğitimden istihdama her alanda verdiğimiz desteklerle kadınlarımızı güçlendirirken aslında ülkemizin potansiyelini de büyütüyoruz.

Şu anda bizim aile konusunda bir adım atıyoruz. Yasal düzenleme ile muhalefetin önümüze geldiği bir dönemde biz bu yasal düzenlemeyi samimi bulmadığımız için, gelin bu işi anayasal bir düzenlemeye taşıyalım. Ve sadece başörtüsü konusunun yanı sıra aile konusunu da anayasal bir düzene oturtalım dedik.

Fakat muhalefet bundan endişe etmişler, sayın başkan aile kavramıyla ne demek istiyor, demişler. Burada endişe edilecek hiçbir şey yok, güçlü aile güçlü milletleri doğurur. Burada yapılması gereken de bu. Kadın ve erkek arasındaki tüm çizgiler ortadan kaldırıldığında kadının insanlığa kattığı zenginlikleri nasıl göreceğiz. Teklifini vermeye hazırlandığımız son anayasa değişikliği ile aile kavramını güvence altına alacağız.

Sizler bize ne katkıda bulunacaksınız. Biz bu katkılardan istifade etmek isteriz. Biz kadını hayatın her alanında desteklerken aileyi de en güçlü şekilde ayakta tutup, geliştirecek bir politika takip etmenin kararlılığı içerisindeyiz. Teklifini vermeye hazırlandığımız son anayasa değişikliğiyle aile kurumumuza ve insan fıtratına yönelik tehditlerin önüne bir set daha çekmiş olacağız.”

Hibya Haber Ajansı

TVF Kadınlar 1. Ligi’nin 11. haftası

Eczacıbaşı Dynavit, dünya üçüncüsü

Altınpark Yüzme Havuzu inşaatı tüm hızıyla devam ediyor

AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonu’nun 13. hafta maçları

TVF Kadınlar 1. Ligi’nin 11. hafta maç programı

Eczacıbaşı Dynavit, Imoco Conegliano’ya mağlup oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberi Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn