Ara

İnşaatta, güven ve beklenti artmıyor

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2022 Kasım Ayı Raporu’nu açıkladı.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2022 Kasım Ayı Raporu’nu açıkladı.

Hazır Beton Endeksi Kasım Ayı Raporu’na göre, Faaliyet Endeksi pozitif taraftaki 2. ayını geride bırakmasına rağmen bir önceki aya göre bir miktar azalmış görünmektedir. Güven ve Beklenti endeksleri eşik değerin altında kalmaya devam etmiştir. Hem güven hem de beklenti seviyesinin aynı düzeyde olması, inşaat sektörü temsilcilerinin kısa ve uzun vadeli beklentilerinin oldukça düşük olduğuna işaret etmektedir. Birleşik Beton Endeksi, bileşen endekslerdeki düşüşün etkisi ile toparlanmadan uzak görünmekte. 

Faaliyet hariç diğer 3 endeks geçen yılın aynı dönemine kıyasla gerilemiş görünmektedir. Özellikle beklentide daha yüksek gerileme yaşandı. Faaliyetteki sınırlı yükselmeye rağmen güven ve beklentinin geçen yıla kıyasla daha yüksek oranda düşmüş olması, inşaat sektöründeki hareketliliğin olması gerekenden uzak olduğunun en net göstergesidir.

Raporun sonuçlarını değerlendiren THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Faaliyet Endeksi, pozitif taraftaki 2. ayını geride bırakmasına rağmen bir önceki aya göre bir miktar azalmıştır. Eşik değerin altında kalmaya devam eden Güven ve Beklenti endekslerinin aynı düzeyde olması, inşaat sektörü temsilcilerinin kısa ve uzun vadeli beklentilerinin oldukça düşük olduğuna işaret etmektedir.” dedi.

İnşaat sektöründeki verileri de değerlendiren Yavuz Işık, “3. çeyrek büyüme rakamlarında inşaat sektörünün daralması %14,1 olmuştur. Bu oran, küresel krizin yaşandığı 2009 yılından bu yana çeyreklik bazdaki en önemli küçülmedir. 2022 yılının her 3 çeyreğinde de daralan inşaat sektöründeki gerileme hızlanmaktadır. Bu performansı ile inşaat sektörü, geçmişteki ekonomik büyümede ve istihdamda lokomotif sektör olma özelliğini kaybetmiştir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Mark Cavendish, 59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na Rekor Kırmak için Geliyor

Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

Dünya Ralli Şampiyonası’nda Bir Türk Ekip! Castrol Ford Team Türkiye, Şampiyon Pilotu Ali Türkkan’la Mücadeleye Hazır

Sporun kalbi bir ay boyunca Nilüfer’de atacak

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

Beylikdüzü Belediyesi, ilçedeki kadınların mental ve fiziksel güçlenmeleri amacıyla öz savunma eğitimleri düzenliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Haberi Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn