Ara

Kasım ara tatilinde mesleki çalışma programı, ÖBA üzerinden yapılacak

Bakanlık tarafından açıklanan 2022-2023 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre 14-18 Kasım 2022 tarihleri, ara tatil dönemi olarak belirlendi ...
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bakanlık tarafından açıklanan 2022-2023 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre 14-18 Kasım 2022 tarihleri, ara tatil dönemi olarak belirlendi. Öğretmenlerin, kasım ve nisan aylarındaki ara tatil dönemlerinde görevlerini icra ettiği okullarda mesleki çalışma programına katılacağı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin, “Öğretmenlerimiz, 14-18 Kasım tarihleri arasındaki ara tatilde okula gitmeden bu dönemdeki mesleki çalışma programlarını Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yoluyla tamamlayabilecek. Ayrıca bu kapsamda ÖBA’dan bugüne kadar yayımladığımız tüm içerikleri de yeniden öğretimlerimizin istifadesine sunuyoruz. Öğretmenlerimiz, Milli Eğitim Bakanlığı yayınlarından çıkan kitaplardan oluşan özel bir seçkiden hazırlanan e-kütüphaneye de yine ÖBA üzerinden ulaşabilecek.” açıklamasında bulundu.

Sistemde yeni eğitim konularının yanı sıra ÖBA’da yayınlanmış 77 eğitim başlığının da yer alacağını belirten Bakan Özer, “Öğretmenlerimiz daha önce almadıkları herhangi bir eğitimi tamamları yeterli olacak. Diğer taraftan ÖBA’nın kişisel ve mesleki gelişim için bir platform haline gelmesi hedefimiz doğrultusunda içerikleri zenginleştirme çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çerçeve Milli Eğitim Bakanlığı yayınlarında yer alan kitaplara ÖBA üzerinden erişim imkanı sağlandı. Bu çerçevede ilk aşamada 55 kitap sanal ortamda öğretmenlerimizin erişimine açıldı.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

CK Enerji çalışanları, İstanbul Yarı Maratonu’nda kanserle mücadele için koştu

EÜ Aliağa MYO’ya SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi kazandırıldı

94 yıldır bitmeyen maç Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Rally Bodrum Dünya standartlarında organizasyon ile tamamlandı

Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı Adım Adım Finale Yürüyor

Enerjisa Üretim 3×3 Cup Turnuvası ile Basketbol Coşkusunu Yaşatıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Haberi Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn