Ara

Madalyonun İçi Hangi Dizinin Kaynağı?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Madalyonun İçi

[dropcap]S[/dropcap]on dönemlerin sevilen yapıtları arasında yer alan dizilerden biri şaşırttı! Adeta insanların ekrana kilitlenmesini sağlayan dizinin bir kitaptan uyarlama olduğu öğrenildi. Bu uyarlamanın kaynağı olan Madalyonun İçi kitabı ise bu bilginin ardından yoğun araştırma konusu oldu. Peki söz konusu kitaptan uyarlanan dizi hangisiydi? İşte kitabın ve dizinin detayları ve kitabın özeti!

Gülseren Budayıcıoğlu imzası taşıyan, etkileyici bir eser!

Kitabın yazarı, edebiyatımızın önemli yapı taşlarından olduğu bilinen ve 1947 yılında Ankara’da doğan Gülseren Budayıcıoğlu’dur. TED Ankara Koleji’nde okuyan yazar, ardından bu eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni okuyarak tamamlamıştır. Budayıcıoğlu, okuduğu yıllarda aynı zamanda TRT spikerliğini de kazanmıştır. Okulu bittikten sonraki meslek seçimini tıptan yana kullanan Budayıcıoğlu, bu süreçte de çalışmıştır. Anons spikerliği ve eğlence programı sunuculuğu çalıştığı bazı işlerdir.

Madalyonun İçi Kitabın Konusu; Psikiyatrın Aldığı Notlar

Kitabın ana konusu, bir psikiyatrın aldığı notları kapsıyor. İlk olarak senelerdir panik atak sorunu ile karşı karşıya olan bir iş insanının hayatını konu ediniyor. Aynı zamanda temizlik hastalığı bulunduğu için sürekli temizlik yapan ve apartmanlarını “çöp apartman” haline getiren kız kardeşlerin öyküsü de ele alıyor.

“Çöp Apartman”

Yalnızca söz konusu üç kız kardeş ile kalmayan, buna ek kendini peygamber ilan eden bir doktoru, ağır ceza reisliği görevi bulunan bir adamın kötü işlere bulaşan ve başını belaya sokan kızı da kitapta yer alıyor. Kendini bildiği ve keşfettiği ilk günden bu yana çevresinde tanıdığı bütün erkeklerden dayak yiyen bir genç kadın da okurların içini dağlıyor. Dünyaya kadın olarak gelen ancak kendisini bir erkek gibi hisseden bireyin içinde bulunduğu karmaşa da kitapta karşımıza çıkıyor.

Kitabın bu denli etkileyici olmasının, en temel nedeni, aslında kendi içerisinde her kesimden insanın hayatına değiniyor olması. Yani bu hitap ediş, insanların kitaplarda kendilerinden bir parça bulmasından kaynaklıyor. Bu sebeple kitabı okuyan ya da uyarlanmış dizisini izleyen kişiler, söz konusu karakterler gibi üzülüyor. Bununla da kalmayıp onlar için seviniyor ve olanlardan kendilerine ders çıkartıyor. Bu sebeple diyebiliriz ki, Madalyonun içi, mutlaka okunması gereken ve dizisi ile yetinilmesi yanlış olan bir kitap.

Masumlar Apartmanı Dizisi, Bir Kitap Uyarlaması Mı?

Yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda, Masumlar Apartmanı dizisinin kitap uyarlaması olduğu öğrenildi. İzleyicilerini ekran başına kilitleyen dizi, Budayıcıoğlu taşıyan bir eserdi. Evet, Madalyonun İçi kitabı, söz konusu dizinin temel kaynağıydı.

11. Yeşilay Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar Günü 81 İlde Eş Zamanlı Gerçekleşti

Başkan Kınay Orbit Karabağlarspor Kız Futbol Takımı’yla buluştu: Şampiyonluk bekliyoruz

Cem Bölükbaşı Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda ikinci yarışına çıkacak

Çanakkale Şehitleri İçin Pedal Çevirecekler

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü yeni sezona da galibiyetle başladı

Ankaragücü – Alanyaspor Maçının En Özel Konukları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Haberi Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn