Ara

Piyasa gündemi

Fed dünkü toplantısında beklentilere paralel 50 baz puan faiz artırımına giderken, kararla birlikte faiz tahminlerini içeren noktasal grafik ve ekonomik projeksiyonlar da yayınlandı.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Fed dünkü toplantısında beklentilere paralel 50 baz puan faiz artırımına giderken, kararla birlikte faiz tahminlerini içeren noktasal grafik ve ekonomik projeksiyonlar da yayınlandı. Noktasal grafikte 2023 yıl sonu için %5,1’lik bir faiz öngörüsü yer aldı. Fed Başkanı Powell, enflasyonda %2’ye doğru gerilemeden emin olmadan faiz indirimlerinin söz konusu olmayacağını ifade etti.  Bugün İngiltere Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararları takip edilecektir.
 
Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    15:00 İngiltere – BoE Faiz Kararı Önem: Yüksek
•    16:15 Euro Bölgesi – ECB Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed toplantısı öncesinde gün içerisinde küresel hisse piyasalarında dalgalı bir fiyatlama öne çıkarken, Fed Başkanı Powell’ın enflasyonda ikna edici bir düşüş görülmeden faiz indirimlerinin söz konusu olmayacağına dair söylemi ABD borsalarında bir miktar baskı oluşturdu. BIST-100 Endeksi ise yurt içi gündemin etkisiyle sün günü %3,61 oranında düşüşle 5.066,50 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,63 – 18,64 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 18,63’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Haftaya güçlü yükselişlerle başlayan ve zirvelerini yenileyen BIST-100 Endeksi’nde dün yurt içi gündemin etkisiyle sert düşüşler etkili oldu. Yaşanan satışlarla eylül sonundan itibaren takip ettiğimiz yükseliş trendi altına sarkan endekste bu sabah 5.129 seviyesinden geçen yükseliş kanalı içerisinde dönüşün sağlanıp sağlanamayacağı takip edilecektir. Yükseliş trendi üzerindeki tutunmalarda yeniden alımların yaşanabileceği endekste 5.180 – 5.222 ve zirvenin bulunduğu 5.302,14 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Ancak yükseliş trendi altında kalındığı sürece satış baskısını devam edebileceğini değerlendiriyoruz. Bu durumda 5.000 seviyesi ilk önemli destek noktası olup, psikolojik öneme de sahip 5.000 puan altında satışlar hız kazanabilir ve 4.770 seviyesine kadar düzeltmenin önü açılabilir. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

TVF Kadınlar 1. Ligi’nin 11. haftası

Eczacıbaşı Dynavit, dünya üçüncüsü

Altınpark Yüzme Havuzu inşaatı tüm hızıyla devam ediyor

AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonu’nun 13. hafta maçları

TVF Kadınlar 1. Ligi’nin 11. hafta maç programı

Eczacıbaşı Dynavit, Imoco Conegliano’ya mağlup oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberi Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn