Ara

Piyasa gündemi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) dünkü toplantılarında piyasadaki genel beklentilerle uyumlu olarak 50 baz puanlık faiz artırımlarına gittiler.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) dünkü toplantılarında piyasadaki genel beklentilerle uyumlu olarak 50 baz puanlık faiz artırımlarına gittiler. ABD’de dün açıklanan perakende satış verisi son bir yılın en büyük düşüşünü gösterdi. Merkez bankalarının faiz artırımları ile sıkılaşmanın devam edeceğine dair verilen mesajlar ve zayıf gelen ekonomik verilerle artan resesyon korkuları küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    12:00 Euro Bölgesi – Öncü İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek
•    17:45 ABD – Öncü İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Merkez bankaları faiz artırımlarını sürdürürken, halihazırdaki sıkılaşma süreci ve artan resesyon endişeleri risk iştahı ve küresel hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. Küresel hisse piyasalarında dün satıcılı bir fiyatlama kaydedildi. BIST-100 Endeksi ise pozitif ayrışarak günü %2,41 oranında değer kazanımıyla 5.188,82 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %2 – %3 bandında sert düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,64 – 18,65 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 18,64’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Önceki gün sert satışlarla yükseliş trendi altına sarkan BIST-100 Endeksi dün güne pozitif bir açılışla başladı ve yeniden yükseliş kanalı içerisine döndü. Gün içerisinde dalgalı bir seyirle birlikte yükselişlerin yaşandığı BIST-100 Endeksi’nde gün içi artan oynaklığa karşı dikkatli olunmalıdır. Bu sabah 5.167 seviyesinden geçen yükseliş trendi ilk önemli destek noktası olup, trend altında satışlar etkili olabilir. Bu durumda 5.041 ve 5.000 seviyeleri destek olarak izlenecek olup, psikolojik öneme de sahip 5.000 puan altında satışlar hız kazanabilir ve 4.770 seviyesine kadar düzeltmenin önü açılabilir. Yükseliş trendi üzerinde tutunmanın korunması halinde 5.248 ve zirvenin bulunduğu 5.302,14 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Zirve aşılabilirse güç kazanan alımlarla 5.400 seviyesi test edilebilir. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

TVF Kadınlar 1. Ligi’nin 11. haftası

Eczacıbaşı Dynavit, dünya üçüncüsü

Altınpark Yüzme Havuzu inşaatı tüm hızıyla devam ediyor

AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonu’nun 13. hafta maçları

TVF Kadınlar 1. Ligi’nin 11. hafta maç programı

Eczacıbaşı Dynavit, Imoco Conegliano’ya mağlup oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberi Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn