Ara

“TAYK-CarrefourSA Kupası” ile TAYK 2024 Trofesi Başladı

Türk yatçılığını uluslararası platformlara taşıyan Türkiye Açık Deniz Yarış Spor Kulübü (TAYK), 2024 Trofesi'ne 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde CarrefourSA sponsorluğunda "TAYK-CarrefourSA Kupası" adı altında düzenlediği yat yarışı ile başladı
Facebook
Twitter
LinkedIn

Türk yatçılığını uluslararası platformlara taşıyan Türkiye Açık Deniz Yarış Spor Kulübü (TAYK), 2024 Trofesi’ne 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde CarrefourSA sponsorluğunda “TAYK-CarrefourSA Kupası” adı altında düzenlediği yat yarışı ile başladı

Türkiye Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) tarafından, CarrefourSA ana sponsorluğunda, gerçekleştirilen TAYK – CarrefourSA Kupası yarışında bu yıl denizlerin sürdürülebilirliğine dikkat çekmek için kaptanlar dümene geçti. Yelkencilerin, değişen deniz ve hava koşullarıyla mücadele ettiği yarış IRC sınıfı tek gövdeli yelkenli tekneler için açık olurken, yat yarışına alt bölümlerde; IRC O, IRC 1, IRC 2, IRC 3 ve IRC 4 divizyonlardan oluşan 41 yat katıldı. 

20 Nisan Cumartesi günü Caddebostan açıklarından verilen start ile Türkiye’nin en önemli yelken filosunu oluşturan deneyimli yelkenciler, Trofe’nin ilk ayağında birinci gelmek için kıyasıya yarıştılar.  2024 Trofesi’nde ilk defa uzaktan kumandalı robotik şamandıra kullanan TAYK ekibi, Türkiye’nin en önemli yat trofesinin ilk ayağında yarışlarda yer alan ekiplere yenilikçi yaklaşımın avantajlarını yaşatabilmek için dünyada meydana gelen yeniliklere hızla uyum sağlamayı amaçlıyor. 

Ayrıca bu yat yarışı, CarrefourSA sponsorluğunun da etkisi ile, uzun zaman sonra İstanbul parkuruna çıkan en kalabalık IRC yarış filosu oldu.

“Denizlerdeki sürdürülebilir doğal yaşamı destekliyoruz”

Etkinliğin ana destekçisi olan CarrefourSA da uzun yıllardır denizlerdeki sürdürülebilir doğal yaşamı gelecek nesillere miras bırakma vizyonuyla, bu yıl ana teması ‘Sürdürülebilirlik’ olan TAYK- CarrefourSA Kupası Yarışı’nda denizlerin geleceği için yerini aldı. CarrefourSA Pazarlama ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Melis Karatay Ebin, “TAYK- CarrefourSA Kupası Yarışı’nın ana destekçisi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Organize gıda perakende sektörünün bir oyuncusu olarak deniz ve deniz canlılarının korunmasını sağlayan çalışmalara destek vermek sorumluluklarımızdan biri. Bu doğrultuda denizlerin temizliği için hayata geçirilen farkındalık çalışmalarının yanı sıra sürdürülebilir balıkçılık uygulamalarını da destekliyoruz. Sürdürülebilir balıkçılığı teşvik eden ve deniz ürünlerini korumaya yardımcı olan sertifikalı balık ürünlerini satmaya odaklanıyoruz. Su altı yaşam döngüsünün bozulmaması için tedarikçilerde de MSC (Marine Stewardship Council) ve ASC (Aquaculture Stewardship Council) gibi sertifikasyon programlarına katılanlarla çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde doğa ve deniz yaşamını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı desteklemek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi. 

Deniz sporlarının kendine özgü heyecanının sonuna kadar hissedildiği TAYK – CarrefourSA Kupası Yat Yarışı görülmeye değer performanslar ve hafızalardan silinmeyecek harika görüntülerle gerçekleşti. TAYK- CarrrefourSA Kupası’nın sahipleri IRC-O ‘da Atabay – Orient Express 6, IRC 1’da Akpa Chemicals, IRC 2’de ANT Yapı Team Sensei – Baby Dracula, IRC 3’de Yılkar Sailing Team Alchera ve IRC4’te  Sebago Alize G 28 takımı oldu. Yat yarışında dereceye girenlerin ödülleri ise 21 Nisan 2024 tarihinde Kalamış Marina’da düzenlenen törenle takdim edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü yeni sezona da galibiyetle başladı

Ankaragücü – Alanyaspor Maçının En Özel Konukları

Çeşme’de iki dev organizasyon; 17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

Spor şenliklerinde kupa ve madalya heyecanı sürüyor

Kartepe’de Saniyeler Yarışacak

Haliç’te Kürekler 4. Kez Çekiliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Haberi Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn