Ara

Propolis Nedir? Propolis Faydaları Nelerdir?

Facebook
Twitter
LinkedIn
propolis nedir

Son dönemlerde pek çok insanın yakından takip ettiği ve bildiği faydalı ürünlerden biri de propolisdir. Propolis hem cilde hem de pek çok ağır hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Peki, propolis nedir, faydaları nelerdir? Ne işe yarar? İşte tüm detaylar!

Propolis Nedir?

En çok sorulan “Propolis nedir?” sorusuna şu cevabı vermek mümkündür; Propolis, arıların diken yapraklı ağaçlardan topladığı maddeleri kendi ürettikleri salgıları ile işleyerek meydana getirdikleri reçine benzeri bir üründür. İçerisinde antioksidan ve antimikrobiyal özellik ihtiva etmektedir. Arılar ürettikleri Propolis peteklerinde hijyeni sağlayarak diğer haşerelerin yuvalarına girmelerini önlemek amacı ile üretmektedir. Bu sayede hem yuvalarının hem de kendi hijyenlerini sağlamaktadırlar. Propolis, koyu kahverengi renge sahiptir. Kendine özel farklı bir kokusu vardır. Eskilerde Propolis enfeksiyonların tedavisinde kullanılmaktaydı. Günümüzde de Propolis üzerine yapılmış birçok araştırma bulunmaktadır. Propolis içerisinde reçine, bal mumu, esansiyel yağlar, aromatik yağlar, polenve ve birçok mineral bulunmaktadır. Propolis faydaları nelerdir? Haberin devamında..

Propolis Faydaları Nelerdir?

propolis nedir faydaları nelerdir

Propolis, fayda bakımından geniş yelpazeye sahip bir üründür. Antiviral enfeksiyonların tedavisinde kullanılmaktadır. Bunun yanında antibakteriyel, antifungal ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. İşte haberle ilgili tüm detaylar!

  • Bağışıklık sistemini düzenler ve destekler.
  • Soğuk algınlığı ve grip olan hastaların iyileştirici etkisi vardır.
  • Uçuk tedavisi gören kişilerde iyileştirici ve uçuğu yok edici etkisi vardır.
  • Ağız ve diş sağlığı tedavisinde kullanılır.
  • Yanık ve yara tedavisinde iyileştirici etkisi vardır.
  • Sindirim sistemine bağlı oluşan hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Propolis Ne İşe Yarar?

Propolis, son yıllarda bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi açısından rağbet görmeye başlamıştır. Çünkü Propolisin sağlık üzerindeki faydaları oldukça fazladır.  Bununla birlikte, propolisin lokal analjezik özelliği de bulunmaktadır. İçinde bulunan iyileştirici maddeler sayesinde kanser tedavisinde oldukça sık kullanılmaktadır.

 Propolisin içerisinde farklı maddeler bulunmaktadır. Bu maddelerin adenovirüs ve influenza virüsüne karşı direnç gösterdiği keşfedilmiştir. Ayrıca yara iyileşmesi ve doku yenilenmesinde aktif olarak rol oynamaktadır. Günümüzde Propolis,  her alanda faydalı bir şekilde kullanmaktadır. Diş macunu sabun gibi temizlik ürünlerinin de içinde  yer almaktadır. Bunun yanında hücre büyümesi ve doku yenilenmesinde de tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

Bu da ilginizi çekebilir: Kolajen Nedir? Neye Yarar?

TVF Kadınlar 1. Ligi’nin 11. haftası

Eczacıbaşı Dynavit, dünya üçüncüsü

Altınpark Yüzme Havuzu inşaatı tüm hızıyla devam ediyor

AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonu’nun 13. hafta maçları

TVF Kadınlar 1. Ligi’nin 11. hafta maç programı

Eczacıbaşı Dynavit, Imoco Conegliano’ya mağlup oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberi Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn