Ara

Mutlaka Okunması Gereken Psikoloji İle İlgili Kitaplar

Facebook
Twitter
LinkedIn
Psikoloji İle İlgili Kitaplar

Psikoloji diğer adıyla ruh bilimi,  insan zihnini ve davranışını inceleyen bilim dalıdır. İnsan beyni keşfedilmeyi bekleyen sayısız hazine ile doludur.  Geçmişten günümüze kadar birçok bilim adamının araştırma konusu içerisinde psikoloji de yer almıştır.  Bu durum pek çok psikoloji kitabının yazılmasına sebep olmuştur Psikoloji İle İlgili Kitaplar nelerdir? En iyi psikoloji kitapları hangileridir?  İşte özünüzü bulacağınız 10 psikolojik kitap önerisi!

Psikolojik Kitap Önerileri; 10 Öneri

Son dönemlerde ülkemizde kitap okuma alışkanlığı yoğun bir artış göstermiştir. Okunan türler arasında ise psikoloji alanında yazılan kitaplar ilk sıralardadır.  Durum böyle olunca okurlar psikoloji kitabı arayışına girmiştir.  Psikoloji İle İlgili Kitaplar şu şekildedir;

  • Psikoloji İle İlgili Kitaplar; Nevzat Tarhan “Duyguların Psikolojisi”

Nevzat Tarhan, insanoğlunun içinde var olan olumlu ve olumsuz duyguları kitabında ayrıntılı bir şekilde çözümlüyor. İçimizdeki olumlu duyguları daha verimli bir şekilde nasıl kullanmamız gerektiğini ve bunun yanında olumsuz duyguları nasıl yöneteceğimizi kitabında açıklıyor.

  • Abraham Maslow “ İnsan Olmanın Psikolojisi”

Hümanistik Psikolojisinin babası olarak nitelendirilen Maslow”un önemli kitaplarından biridir. Maslow’a göre, insan eksiklikleri, insanın gücü ve potansiyelinden önde gelmektedir. Ona göre, ruh hastalıklarını anlamak ruh sağlığını anlamaktan geçer. Ve bu ilkeyi kitabında derin bir şekilde anlatır.

  • Irvin d. Yalom “ Her Gün Biraz Daha Yakın”

Hasta ve psikiyatr arasında geçen olaylara şahitlik etme imkânı sunan bu kitap, türü itibariyle ilk olma özelliği taşıyor. Kitap sizi kapalı kapılar ardındaki seansları dinlemeye davet ediyor.

  • Psikoloji İle İlgili Kitaplar; Sigmund Freud “ Bilinçaltı”

Freud, yapmış olduğu psikanaliz çalışmalarını ve bu çalışmaları yaparken yaşadığı zorlukları otobiyografik biçimde yazıya geçirmiştir. Kitap, yoğun anlatımdan uzak yalın bir dille yazılmıştır.

  • Doğan Cüceloğlu “ İçimizdeki Çocuk”

Psikoloji İle İlgili Kitaplar

Bu kitap, yaşadığınız ailenin ve çevrenin sizin iç âleminizi ve şuan hissettiğiniz duygu ve davranışlarınızı  nasıl etki altına aldığını incelemektedir.

  • Rahmi Vidinlioğlu “ Şizofreni Yalnız Oynanmaz”

Şiirsel ve düz yazı mantığıyla yazılmış popüler kitaplar arasındadır. Kitapta kurgular ve imgeler okuyucuyu kitaba bağlayan unsurdur. Kitap, kurgu ve gerçeği bir arada görebilme imkânı sunmaktadır.

  • Erich Fromm “Sevginin Ve Şiddetin Kaynağı”

Sevgi ve şiddetin ayrıntılı bir şekilde incelenmesini konu etmektedir. Toplumsal ve bireysel anlamda özgürlük ve narsizme dayalı pek çok imge barındırır. Dili ağır olmasına rağmen okuru eğitecek derin bilgi hazinesine sahiptir.

  • Psikoloji İle İlgili Kitaplar; David Burns “ İyi Hissetmek”

David, bu kitabıyla okurlara duygu durum tedavisi yapmaktadır. Psikolojik yönden okurlara değişik noktalarda bilgiler ve teknikler sunmaktadır.

  • Berat Uyanık “Benliğimi Gördünüz Mü”?

Psikoloji İle İlgili Kitaplar listesinin bir diğer ismi; “Benliğimi Gördünüz mü “ yazarın ilk kitabıdır.  Psikolojik türle okurların karşısına çıkmıştır. Kitapta, Amerika’daki bilim diktatörlüğünden bahseder ve bunu derin kurgularla okuyucuya sunar.

  • Psikoloji İle İlgili Kitaplar; Ali Şeriatı “ İnsanın Dört Zindanı”

Kitapta geçen dört zindan;

  • Tabiatın belirleyiciliği
  • Tarihin belirleyiciliği
  • Toplumun belirleyiciliği
  • Kendi belirleyiciliği

Sizin için belirleyici olan ne? Kitap bu noktada sürükleyici bir yönde ilerliyor. Psikolojik bir kitap olmanın yanında içinde felsefi ve dini anlamları da barındırıyor.

Psikolojik Analizde Kitapların Gücü

Psikoloji bilimi, içerik açısından geniş bir bilgi yelpazesine sahiptir. Yazı yazılan birçok dalı bulunmaktadır.  Bu dallar,  gerçek yaşantıda meydana gelen durumları barındırmaktadır. Gerçek hayatta yaşanmış ve yaşanmaya devam eden psikolojik her durum kitapların konusunu oluşturmaktadır. Örneğin; şizofreni bir insanın hayatı ile ilgili yazılan pek çok psikolojik kitap vardır. Bahsedilen olaylar gerçek hayata yönelik olduğu için insanı bu noktada etkisi altına alır.

Bunun yanında kitapların güzel taraflarından biri de psikolojik rahatsızlıkları anlamaya ve bilinçlendirmeye teşvik etmesidir. Özellikle son zamanlarda toplumda hasta olduğunu bilmeden dolaşan pek çok insan vardır.  Örneğin; öfke, saldırganlık, mobing, hırsızlık gibi durumlar psikolojik rahatsızlıklar arasındadır. Bunları bilip düzelmek için toplum bilinçlendirilmelidir. Bu bilinçlendirmelerden biride kitap okuma alışkanlığıdır. Psikoloji İle İlgili Kitaplar nelerdir? Başlığı altında yer alan kitaplardan okuyup faydalanabilirsiniz.

Bu da ilginizi çekebilir: Madalyonun İçi Hangi Dizinin Kaynağı?

Antalya’da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda büyük başarı elde eden Erdem Günay Atacan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay’ı ziyaret etti

Hentbol ve masa tenisinde kazananlar kupa ve madalyalarını aldı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Dördüncü Gün

Sivas Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen İlkokullar Arası Futbol Turnuvası başladı

Bağcılar Belediyesi sporcusu, Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda yarışacak

Milli Takımın Yarısı İnegöl’den

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Haberi Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn